• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звіт директора Демівщинського НВК Мельник О.Р. за 2015-2016 н.р.

Звіт директора Демівщинського НВК Мельник О.Р. за 2015-2016 н.р.

2016-06-10

На виконання Національної доктрини розвитку освіти , пункту 3 наказу Міністерства освіти і науки України від 28.01.05 р. № 55 “ Про запровадження звітування керівників дошкільних , загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів ” , відповідно до Положення про дошкільний , загальноосвітній навчальні заклади , Положення про професійно-технічний навчальний заклад згідно наказу по відділу освіти Кагарлицької РДА від 23.05.2012 р. №139,

керівник навчального закладу щороку звітує про свою діяльність на загальних зборах педагогічного колективу , батьківського комітету , ради школи , піклувальної ради та громадськості.

Звітування керівника здійснюється з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття й виконання управлінських рішень , запровадження колегіальної етики управлінської діяльності в навчальних закладах , що базується на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації.

Завдання звітування :

- забезпечити прозорість , відкритість і демократичність управління навчальним закладом ;

- стимулювати вплив громадськості на прийняття та виконання керівниками навчальних закладів відносних рішень у сфері управління навчальним закладом .

1. Структура щорічного звіту :

1.1. Для підвищення рівня організації навчально-виховного процесу у Демівщинському НВК проведено ряд заходів :

- за звітній період до дитячого садка прийнято 5 дітей, старша дошкільна група налічувала 5 дітей також. Навчанням було охоплено всі 5 дітей 5-ти річного віку.

- до 1 класу прийшло 6 дітей.

- всі діти шкільного віку нашого населеного пункту охоплено навчанням.

Щодо впровадження інноваційних технологій в навчальний процес:

В НВК є 7 комп’ютерів, з них 5 частково підключено до мережі Інтернет (Інтертелеком).

У закладі створені всі необхідні умови для варіативності навчання : в 2 та 4 класах – по 1 годині «Сходинки до інформатики».

Педагогічний колектив НВК працює над науково-методичною проблемою – «Перспективність і наступність у роботі дошкільного навчального закладу і початкової школи НВК”.

1.2. Заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази НВК:

За допомогою спонсорських коштів протягом 2015-2016н.р. було встановлено водонагрівач, закуплено 4 стільці для дитячого садка, проведено ремонт засобів електропостачання, закуплено стінку «Паротяг», замінено вхідні двері та вікно в д/с.

1.3 Залучення додаткових джерел фінансування навчального закладу та їх раціональне використання .

За 2015-2016 н.р для НВК була надана спонсорська допомога :

Фермер Скуйбіда О.А. «Залужжя» – 1200.00 грн - вхідні двері в дитячий садок.

Онука Людмила Валентинівна ПрАТ «Агрофорт» – 3500.00 грн. – заміна вікна в д/с., 2794.00 грн. водонагрівач, на новорічне свято подарунки в кількості 33 шт.,

мішок муки та цукор на суму 700.00грн.

ТОВ Віскар Агро - 3600.00 грн – встановлено насос в газовій топочній, у вересні – 3000.00 грн. – на харчування учнів, 2000.00 грн. – на ремонт закладу.

БФ «Рідний край – Кагарлик» - 780.00 - ремонт автоматів.

Депутат Київської обласної ради Карлюк В.І. – новорічні подарунки в кількості 33 шт.

ФГ «Олена С» - 600.00.грн. стільці для д/с.

БФ Олександра Онищенка «Родина» - новорічні подарунки (33 шт.) стінка «Паротяг».

1.4. Заходи щодо забезпечення НВК кваліфікованими педагогічними кадрами та доцільність їх розстановки:

НВК укомплектовано педагогічними кадрами, вчителі вчасно проходять курсову перепідготовку та атестацію.

Мережа класів та кількості учнів на 2016– 2017 н. р.

Клас

Кількість учнів

Дівчаток

Хлопчиків

1

5

1

4

2

6

3

3

3

4

4

0

4

0

0

0

Разом 15 уч.

Мішана група ДНЗ

17

1.5 Соціальний захист , збереження та зміцнення здоров’я учнів, вихованців та педагогічних працівників:

Харчування вихованців НВК:

Повноцінне та якісне харчування є невід’ємною складовою зміцнення здоров’я дітей. Організація харчування ведеться відповідно до Інструкції з організації харчування дітей, затвердженої наказом МОНУ та МОЗУ від 17.04.2006р. № 298/277. Харчування дітей в д/с проводиться за кошти місцевого бюджету та 40 % батьківської плати.

В 2015-2016 н.р. затверджена вартість харчування становила 18грн. на 1 дитину. Середній показник виконання норм харчування становить 92%.

Найважливішою умовою правильної організації харчування дітей є суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог до харчоблоку та процесу приготування та зберігання їжі.

З звітній період на харчування дітей було витрачено 26884,42 грн.

Харчування учнів НВК:

Для учнів 1-4 класів вартість харчування становить 5 грн. (Протокол №3 батьківських зборів від 28.01.16)

Всього за навчальний рік на харчування витрачено коштів:

Спонсорських –3431 грн. 34 к.

Батьківських - – 3431 грн. 34 к

Виїзною комісією ЦРЛ було обстежено 14 учнів НВК та 16 вихованців НВК. При кожному медичному обстеженні повинні бути батьки, а також повинна бути згода батьків, коли дітям фельдшер робить щеплення.

Медичне обстеження працівників НВК.

Всі працівники НВК вчасно проходять медогляд. Медичні книжки зберігаються в кабінеті директора. Працівники дошкільного закладу та кухар їдальні проходять медогляд два рази на рік.

З метою дотримання вимог охорони дитинства, техніки безпеки, санітарно – гігієнічних та протипожежних вимог та норм проводиться ряд заходів та видано ряд наказів.

За звітній період в НВК стався 1 випадок дитячого травматизму через неуважність дитини під час проведення новорічного свята.

1.6. НВК співпрацює з громадськими організаціями (приватними підприємцями, фермерами, ПрАТ «Агрофорт», ТОВ «Віскар –Агро», батьківським комітетом).

1.7 На пропозиції, викладеними батьківським комітетом, радою НВК, піклувальною радою, батьками, представниками місцевого самоврядування адміністрація НВК реагує. По можливості надає допомогу з питань, що стосуються навчально- виховного процесу.

Кiлькiсть переглядiв: 129